Ärsyttävintä ikinä

Viikonloppuna minulta kysyttiin, että mikä on vanhemmuudessa kaikista ”ärsyttävintä”. En oikein osannut kysymykseen vastata muuta kuin uhman. Jäin kuitenkin kysymystä pohtimaan. Olen päätynyt seuraaviin asioihin, jotka minulle on ollut kaikista ärsyttävimmät hetket:

Ärsyttäviä hetkiä mahtuu jokaiseen päivään monia, joskus niihin takertuu liikaa kiinni ja hermot menee kokonaan. Vaipanvaihto karkuun ryömivälle pojalle on verenpainetta nostattavaa etenkin jos et ole kerennyt pesemään jo pyllyä. Ruokailuhetket saa hermoromahduksen partaalle, kun pöytäkavereina on tyttö, joka sanoo: ”Hyi, yäkyäkyäk, en syö tätä enkä syö tota! Ruoka on pahaa!” ja poika, joka sylkee ruokansa pitkin rinnuksia sirosti huultensa välistä. Talvisaikaan pukeminen on saatanasta. Sen rupeaman jälkeen tarvitsee suihkua, kun on itse niin hiestämärkänä, että paita liimaantuu selkään kiinni. Tämän nautinnon kruunaa pää punaisena huutava vauva ja uhmaäkkäilyään toteuttava kolmevuotias. Iltatoimet on vähintäänkin uuvuttavia. Kun saat toisen omaan sänkyyn, niin toinen aloittaa huutelun. ”Äitiiiiiiii, minulla on nanooooo!” ”Äitiiiiiiiii, aamusuukko jäi!” (meillä annetaan aamusuukot illalla ja iltasuukot aamulla….) Timo kätisee haluten maitoa tai jalka on pinnan välissä tai on sykkyrässä jalkopäässä tai on jumissa poikittain keskellä pinnasänkyä. Illat menee kahden huoneen väliä ravaten, jos toinen on poissa. Ehkä nämä on asioita, jotka aika kultaa ja unohtaa kuinka hermostuneeksi sitä itsensä tuntikaan.

Eli tiivistettynä: mikäli haluat olla jatkuvasti väsynyt, huutava ja pelosta sekaisin tiukkis, joka haluaa kokoajan pois kotoa, mutta ei kuitenkaan voi lähteä rytmien pilaamista peläten, valise ammatiksi kotiäitiys. Lisää siihen lyhyt pinna ja jatkuva huono omatunto, niin ainesosat loppuelämän ihanuudelle on kohdillaan.

Esitettiin minulle jatkokysymyskin viikonloppuna. Se kuului: ”Onko tämä kaikki oikeasti sen arvoista, että lasta kannattaisi ikinä edes haaveilla, saati yrittää?”
Vastasin, ilman mitään epäröintiä: ”On.”

Kommentoi



Ei kommentteja.

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi